وقتی باد موافق وزیدن بگیرد، ناخدا – هر قدر هم کمتجربه باشد- میتواند به راحتی مسیریابی کند. چنین موقعیتی در زندگی چه به فرصت و چه به شانس تعبیر شود، به هر حال غنیمت است و مسلما نصیب همه نمیشود. حالا اگر این اتفاق در زمان مناسب هم بیفتد که دیگر نمیتوان ارزش آن را با معیار شانس سنجید و باید تمام آن را بیاغماض تجربه کرد. مرور زندگی مدیرعامل جدید شرکت اینتل، مصداق درستی از چنین شرایطی است. «پَت جِلسینگر» که از نوجوانی متوجه استعداد و علاقهاش به دنیای تکنولوژی شد، تصمیم گرفت این مسیر جالب و متفاوت را دنبال کند. او که در هجده سالگی وارد اینتل شد، حالا در شصت سالگی دوباره به این شرکت بازگشته است تا روح تازهای در این غول تراشهساز بدمد.
کشف به موقع استعداد
«پاتریک پل جلسینگر» در اولین روزهای ماه مارس سال 1961 در منطقهای روستایی در ایالت پنسیلوانیا به دنیا آمد. او در خانوادهای کاملا مذهبی بزرگ شد و تمام روزهای کودکی و نوجوانیاش را در مزرعه خانوادگیشان گذراند. وقتی پت پانزده ساله بود، کمکم متوجه علاقهاش به ابزارهای الکترونیکی و تکنولوژیهای جدید شد.
به همین خاطر در آزمون ورودی دانشکده تکنولوژی لینکولن شرکت کرد و بالاترین امتیاز را آورد تا برنده بورس تحصیلی زودهنگام این دانشکده شود. این اتفاق مسیر زندگی جلسینگر را عوض کرد و چشمانداز روشنی پیش روی او قرار داد. حالا دیگر جلسینگر انگیزه چندانی برای ادامه حضور در دبیرستان نداشت. همین شد که دو سال آخر دبیرستان را در یک سال خواند و در شانزده سالگی خانه را ترک کرد تا به نیوجرسی برود و در کلاسهای دانشکده شرکت کند. او در همان سال اول که مشغول خواندن دروس تکمیلی دوره دبیرستان بود، به عنوان تکنسین در تلویزیون خصوصی «کانال 69» استخدام شد.
جلسینگر در هجده سالگی مدرک کاردانیاش را گرفت و خیلی زود متوجه شد که ستاره او در کالیفرنیا و سیلیکونولی میدرخشد. با این اوصاف بود که راهی دره تکنولوژی شد و بلافاصله به عنوان تکنسین کنترل کیفیت به استخدام شرکت اینتل درآمد. کار در بزرگترین شرکت تراشهسازی دنیا باعث شد که او به ادامه تحصیل ترغیب شود. به این ترتیب در دانشگاه سانتا کلارا – که قدیمیترین دانشگاه کالیفرنیاست- مشغول به تحصیل شد و در سال 1983 مدرک کارشناسی مهندسی الکترونیک را از این دانشگاه گرفت. جلسینگر اما برای ادامه تحصیل به دانشگاه استنفورد رفت و در سال 1985 مدرک کارشناسی ارشدش را در رشته مهندسی الکترونیک و علوم کامپیوتری دریافت کرد.
بازگشت به خانه
در واقع اینتل نقطه آغاز فعالیت جدی جلسینگر در صنعت تکنولوژی و خانهی دومش بود. او در این شرکت رشد را به معنای واقعی تجربه کرد. جلسینگر در سال 1987 و در جریان بررسی فرآیند طراحی و تولید پردازنده 80386 اینتل، اولین کتابش را درباره برنامهنویسی برای این پردازنده نوشت. شاید همین موشکافی دقیق باعث شد تا او معمار و طراح نسل بعدی پردازندهی اینتل یعنی پردازنده 80486 بشود. این پردازنده در سال 1989 به صورت رسمی معرفی شد تا نام جلسینگر در تاریخ صنعت تکنولوژی حک شود. پردازنده 80486 بعدها تکامل یافت و پایهای برای طراحی و تولید پردازنده معروف پنتیوم شد. طراحی این پردازندهی محبوب باعث شد تا جلسینگر چهار سال بعد و در سیودو سالگی عنوان جوانترین معاون ارشد اینتل را برای همیشه از آن خود کند. او ارتباط نزدیکی با «اندرو گروو» مدیرعامل سابق اینتل داشت و به کمک مشورتهای او در سال 2001 به عنوان اولین مدیر ارشد تکنولوژی اینتل انتخاب شد. جلسینگر در این سمت، توسعهی تکنولوژیهای کلیدی و مهمی از قبیل وایفای، یواسبی، پردازندههای Core و Xeon را مدیریت کرد. در همین دوره بود که جلسینگر برای رقابت با کنفرانس WinHEC مایکروسافت، کنفرانس Intel Developer را به راه انداخت.
بیست پست آخر نیم رخ
- جاش واردل؛ مبدع بازی آنلاین و پرطرفدار وردل
- دمت موتلو؛ یک کارآفرین جسور
- الیزابت چرچیل؛ در جستجوی ارتباطات مدرن
- جولی سوییت؛ پرچمدار عدالت
- آدام نیومن؛ زخمخوردهی جاهطلبیها
- لیزا جکسون؛ سفیر اپل در حفاظت از محیط زیست
- امی هود؛ برگ برنده غول نرمافزاری جهان
- آیچا اِوِنز؛ ملکهی صنعت خودروهای خودران
- روث پورات؛ مهره کلیدی گوگل
- گویین شاتول؛ ستارهی صنعت فضانوردی
- سفرا کتز؛ در ستایش تجربهگرایی
- رید هستینگز؛ ایدهپرداز صنعت سرگرمی مدرن
- لیزا سو، یکی از بهترین مدیران صنعت نیمهرسانا
- کاتالین کاریکو؛ مبدع اولین واکسن کووید-19
- سوزان وجسیکی؛ قدرتمندترین زن در اینترنت
- الیزابت هولمز؛ ظهور و سقوط یک امپراطوری
- پت جلسینگر؛ ناخدای جدید اینتل
- ملانی پرکینز؛ ثروتمندترین زن جوان کارآفرین
- جنسن هوآنگ؛ یک مدیر هدفمند
- ویتالیک بوترین؛ خالق اتریوم
افزودن نظر