خانه » لیزا سو، یکی از بهترین مدیران صنعت نیمه‌رسانا
نیم رخ

لیزا سو، یکی از بهترین مدیران صنعت نیمه‌رسانا

احتمالا هر کدام از ما بارها کلیشه یادگیری جدول ضرب از سن کم و خراب کردن اسباب‌بازی‌ها و درست کردن‌شان از سرِ خلاقیت را شنیده‌ایم؛ داستان‌هایی که اغلب نتیجه‌ای خنثی و نه چندان متفاوتی دارند و به همین خاطر چاره‌ای جز بدبینی به روایت‌های مشابه باقی نمی‌گذارند. اما شاید داستانی با پی‌رنگ تکراری و پایان متفاوت، جذابیت بیشتری داشته باشد؛ داستانی شبیه آنچه تقویم روزگار «لیزا سو» روایت می‌کند و نشان می‌دهد که علاقه و پشتکار بی‌شک اکسیر موفقیت هستند. حالا او بیش از شش سال است که مدیرعامل یکی از غول‌های تکنولوژی و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تراشه‌سازی دنیاست. مسیر پیشرفت لیزا سو آنقدر تاثیرگذار بوده که نام او را در میان بزرگ‌ترین رهبران جهان مطرح کرده است.

از قاتل ماشین‌های کنترلی تا دانشجوی محقق

لیزا سو تا سال ۲۰۰۷ در IBM ماند و در ماه ژوئن آن سال به عنوان مدیر ارشد تکنولوژی به شرکت تراشه‌سازی Freescale Semiconductor پیوست تا در آنجا هم بخش تحقیق و توسعه را مدیریت کند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ سو در سمت معاون ارشد این شرکت، مسئولیت تعیین استراتژی‌های جهانی این شرکت را به عهده گرفت و نقش مهمی در ورود آن به بازار سهام داشت. سال ۲۰۱۲ اما برای سو با یک تغییر بزرگ آغاز شد. او در ماه ژانویه این سال به عنوان معاون ارشد به شرکت AMD پیوست و کار نظارت بر تجارت جهانی و فروش محصولات آن را به عهده گرفت. او تا سال ۲۰۱۴ در این سمت ماند و نقش مهمی در گسترش تجارت AMD به خارج از مرزهای بازار کامپیوتر و به خصوص همکاری با مایکروسافت و سونی برای تامین تراشه مورد نیازشان در بخش کنسول‌های بازی داشت. همین عملکرد تاثیرگذارش باعث شد تا هیات مدیره شرکت AMD در ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ او را به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل جدید این شرکت معرفی کند. در همین سال بود که مجله تخصصی EE Times او را به عنوان مدیر سال انتخاب کرد. تحلیلگران انتخاب سو به عنوان مدیرعامل AMD را اقدامی در راستای تغییر مسیر این شرکت به سمت توسعه تجارت خود بر مبنای تجربه‌های متفاوت لیزا سو می‌دانستند و همین هم شد؛ در سال ۲۰۱۲ که سو تازه به AMD پیوسته بود، تنها ده درصد از فروش این شرکت از محصولات غیرکامپیوتری بود و این میزان تا ماه فوریه سال ۲۰۱۵ به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد. تصمیمات درست و نقش تعیین‌کننده لیزا سو در مدیریت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تراشه‌سازی دنیا باعث شد تا مجله معتبر فورچون در سال ۲۰۱۷ او را در فهرست بزرگ‌ترین رهبران جهان قرار دهد.

یک زن تاثیرگذار

لیزا سو حالا علاوه بر مدیرعاملی AMD، عضو هیات مدیره دو شرکت Analog Devices و Cisco هم هست و یکی از اعضای ارشد اتحادیه جهانی پردازنده‌های نیمه‌رسانا و انجمن صنعت نیمه‌رسانای آمریکا هم به حساب می‌آید. او تا حالا بیش از چهل مقاله فنی و تخصصی درباره تراشه‌ها نوشته و عناوین مختلفی از جمله یکی از قدرتمندترین زنان صنعت تکنولوژی، یکی از بهترین مدیران عامل صنعت نیمه‌رسانا و یکی از قدرتمندترین زنان دنیای تجارت را دریافت کرده است. سو در سال ۲۰۲۰ برنده مدال رابرت نویس از انجمن صنعت نیمه‌رسانای آمریکا شده و به عضویت آکادمی علوم و هنر آمریکا درآمده است. او حالا همراه با همسرش در آستین تگزاس زندگی می‌کند و همچنان تمام شایعاتی که او را یکی از خویشاوندان «جن‌سن هوآنگ» مدیرعامل انویدیا می‌دانند، تکذیب می‌کند.

بیست پست آخر نیم رخ

مهدی

مهدی منصوری هستم. کارشناس حوزه نرم افزار و امنیت اطلاعات هستم. کارشناسی ارشد خودم را در رشته امنیت اطلاعات از دانشگاه مالک اشتر تهران گرفتم. هم اکنون در زمینه DevOPS مشغول هستم. و در زمان های ممکن در این سایت و چند سایت دیگه مطلب می گذارم

تگ ها

درباره نویسنده

مهدی

مهدی منصوری هستم. کارشناس حوزه نرم افزار و امنیت اطلاعات هستم. کارشناسی ارشد خودم را در رشته امنیت اطلاعات از دانشگاه مالک اشتر تهران گرفتم.
هم اکنون در زمینه DevOPS مشغول هستم. و در زمان های ممکن در این سایت و چند سایت دیگه مطلب می گذارم

افزودن نظر

برای ارسال نظر اینجا را کلیک کنید