خانه » اندی جیسی ؛ مدیرعامل گران‌قیمت آمازون با تبار ایرانی
نیم رخ

اندی جیسی ؛ مدیرعامل گران‌قیمت آمازون با تبار ایرانی

او از ماه جولای جایگزین جف بزوس شد. اندی جیسی ؛ مدیرعامل گران‌قیمت آمازون مردی که حالا جایگزین جف بزوس است.

ظاهرا پنجم جولای مبدا تاریخی مهمی در تقویم آمازون است؛ روزی که در بیست‌وهفت سال پیش، این شرکت تاسیس شد. روزی که در سال جاری میلادی بالاخره دوران طولانی مدیرعاملی جف بزوس بر این شرکت به طور رسمی به پایان رسید. تا «اندی جیسی» بر صندلی او تکیه کند.

هر چند بزوس از فوریه امسال خبر این جایگزینی را اعلام کرده و در نامه‌ای به سهامداران و کارمندان این شرکت نوید آمدن مدیری کاربلد را داده بود. اما این انتخاب چندان هم دور از ذهن نبود. موفقیت جیسی در مدیریت سرویس ابری آمازون و البته نزدیکی او به بزوس، دلایل و شواهد کافی برای پیش‌بینی چنین تغییری در مدیریت غول تجارت الکترونیک جهان بودند.

شاگردی باهوش از تبار ایرانی

شاید کمتر کسی بداند که اندی جیسی، پدر و مادری مجارستانی با تبار ایرانی دارد. در واقع والدین او از تبار «یاسی‌ها» هستند؛ گروهی از مردم ایران که در قرن سیزدهم و به دنبال حمله مغول به دشت مجارستان پناه بردند. جیسی در سیزدهم ژانویه سال 1968 در نیویورک به دنیا آمد است. او در همین منطقه بزرگ شد و در دوران مدرسه علاقه زیادی به فوتبال و تنیس داشت.

دانش‌آموز باهوش دبیرستان اسکارس‌دیل، برای ادامه تحصیلاتش راهی دانشگاه هاروارد شد تا در آنجا هم حسابی بدرخشد. جیسی ظاهرا از همان دوران دانشجویی مدیریت را تجربه کرد و مدیریت بخش تبلیغات روزنامه دانشجویی «هاروارد کریمزن» را به عهده داشت. او توانست مدرک کارشناسی ارشدش در رشته مدیریت بگیرد.

بعد از فارغ‌التحصیلی به مدت پنج سال در یک شرکت حسابرسی به عنوان مدیر پروژه مشغول به کار شد. اما سودای راه‌اندازی شرکتی با همکاری همکلاسی سابقش، باعث شد کارش در این شرکت را ترک کند. آنها شرکت کوچکی را تاسیس کردند، اما خیلی زود شدند که راه اشتباهی را انتخاب کرده و به همین خاطر شرکت را در همان ابتدای کار تعطیل کردند.

ورود به دنیای آمازون

در سال 1997 و زمانی که تنها سه سال از تاسیس شرکت آمازون می‌گذشت، گروهی از فارغ‌التحصیلان دانشکده مدیریت دانشگاه هاروارد به دنبال کار راهی آمازون و در آنجا مشغول شدند. جیسی اما از همان اول در قامت یک مدیر وارد آمازون شد و مدیریت بازاریابی یکی از بخش‌ها را به عهده گرفت.

او خیلی زود به یکی از مدیران میانی موفق این شرکت تبدیل شد، تا جایی که در سال 2003 و در طول جلسات متعددی با جف بزوس، به ایده‌ی ایجاد یک پلتفرم رایانش ابری (کلاد) رسیدند.

این ایده به مدت سه سال تا زمان اجرایی شدن، کاملا پرورش پیدا کرد. و در نهایت در سال 2006 بود که آمازون از بازوی ابری خودش با نام Amazon Web Services یا AWS رونمایی کرد. جیسی تا ده سال به عنوان یکی از معاونان ارشد آمازون، مسئولیت مدیریت بازوی خدمات ابری این شرکت و تیم پنچاه‌وهفت نفره‌ی آن را به عهده داشت.

بالاخره در ماه فوریه سال 2016 اندی جیسی ارتقا پیدا کرد و به سمت مدیرعامل بخش خدمات ابری آمازون انتخاب شد. یک ماه بعد روزنامه‌ معتبر فایننشال تایمز او را به عنوان شخص سال 2016 معرفی کرد.

یک رهبر فوق‌العاده

ظاهرا ماه فوریه برای اندی جیسی همیشه با خبرهای خوب همراه بوده است. او پنج سال پیش و در این ماه به عنوان مدیرعامل سرویس ابری آمازون معرفی شد. حالا امسال در همین ماه هم مشخص شد که قرار است سکان مدیرعاملی آمازون را در اختیار بگیرد. جف بزوس بنیانگذار و مدیرعامل سابق آمازون در نامه‌ای به کارمندان شرکتش اعلام کرد که تصمیم دارد برای تمرکز روی تولید محصولات جدید و خلق ایده‌های نوآورانه، از مدیرعاملی آمازون کنار برود و اندی جیسی را جایگزین خودش بکند.

جیسی همیشه مدیر محبوب و قابل‌اعتمادی در آمازون بوده و حالا عمر حضورش در این شرکت به 24 سال می‌رسد. بسیاری درباره او معتقدند که جیسی ورای دنیای رایانش ابری و تکنولوژی هم یکی از رهبران قدرتمند دنیای تجارت به حساب می‌آید. شاید به همین خاطر هم هست که او را مشاور در سایه‌ی بزوس می‌نامند. کسی که همیشه می‌توانست در جلسات مدیران ارشد آمازون شرکت کند. بزوس به او لقب رهبر فوق‌العاده را داده است.

او در سه سال گذشته بیش از 20 میلیون دلار درآمد داشته و درآمدش تنها در سال 2016 بیش از 36 میلیون دلار بوده است. در حالی که بزوس در همین سال چیزی در حدود 7/1 میلیون دلار درآمد داشته.

توانایی و هوش اندی جیسی در مدیریت تحسین همه را برانگیخته است. تا جایی که در سال‌های گذشته حتی شایعاتی درباره تمایل مایکروسافت و اوبر به انتخاب او برای سمت مدیرعاملی این شرکت‌ها هم وجود داشته است. جیسی شخصیت صریح و شفافی دارد و این ویژگی او به خصوص در مواجهه با مسایل سیاسی و اجتماعی به خوبی نمود پیدا می‌کند.

حمایت او از اقلیت‌ها و پاسخ هایش به اتهامات مطرح شده از سوی «دونالد ترامپ» – رئیس‌جمهور سابق آمریکا- نسبت به آمازون، باعث شد محبوبیت بیشتری هم پیدا کند. با این اوصاف تعجبی ندارد که جیسی یکی از پردرآمدترین مدیران آمازون باشد.

او در سه سال گذشته بیش از 20 میلیون دلار درآمد داشته و درآمدش تنها در سال 2016 بیش از 36 میلیون دلار بوده است، در حالی که بزوس در همین سال چیزی در حدود 7/1 میلیون دلار درآمد داشته.

در سال گذشته میلادی اما دستمزد پایه‌ او به 175 هزار دلار در ماه رسید. سهامی به ارزش بیش از 12 میلیارد دلار از این شرکت به او تعلق گرفت. که حق برداشت آن از سال 2023 امکان‌پذیر خواهد بود. جالب آنکه اندی جیسی در ماه اکتبر سال گذشته میلادی خانه‌ای به مساحت بیش از 510 مترمربع در سانتامونیکای کالیفرنیا و به قیمت 7/6 میلیون دلار خرید. حالا او در این همراه با همسر و دو فرزندش زندگی می‌کند.

بیست پست آخر نیم رخ

مهدی

مهدی منصوری هستم. کارشناس حوزه نرم افزار و امنیت اطلاعات هستم. کارشناسی ارشد خودم را در رشته امنیت اطلاعات از دانشگاه مالک اشتر تهران گرفتم. هم اکنون در زمینه DevOPS مشغول هستم. و در زمان های ممکن در این سایت و چند سایت دیگه مطلب می گذارم

تگ ها

درباره نویسنده

مهدی

مهدی منصوری هستم. کارشناس حوزه نرم افزار و امنیت اطلاعات هستم. کارشناسی ارشد خودم را در رشته امنیت اطلاعات از دانشگاه مالک اشتر تهران گرفتم.
هم اکنون در زمینه DevOPS مشغول هستم. و در زمان های ممکن در این سایت و چند سایت دیگه مطلب می گذارم