او مدیرعامل شرکت Accenture است.
دنیای امروز هر قدر هم که درگیر مدرنیته شده باشد، نمیتواند چندان که باید سدی در مقابل نابرابریها بگذارد و شاید تنها بتواند این مرزها را کمرنگتر کند. با این اوصاف است که همچنان بحث شکاف جنسیتی و نابرابری حقوق اقلیتها، بر سر زبانهاست. در این میان آنکه پرچم عدالت به دست میگیرد، بیشک یقین و جسارتی دارد که او را متمایز و ممتاز میکند. پس قرار گرفتن در جایگاه دهم فهرست قدرتمندترین زنان سال ۲۰۲۱، اتفاقی نیست و «جولی سوییت» راهی سخت و طولانی را برای رسیدن به آن طی کرده است. مدیرعامل شرکت بینالمللی اکسنچر (Accenture)، حقوقدانی ماهر است که در تمام سالهای حضورش در دنیای تجارت، به دنبال احقاق حقوق شایسته زنان بوده و فعالیتهای زیادی در این زمینه انجام داده.
در جستجوی شایستگی
جولی سوییت پنجاهوچهار ساله روزهای کودکی و نوجوانی را در شهر تاستین در شهرستان اورنج ایالت کالیفرنیا گذرانده است. او در دوران دبیرستان شاگردی باهوش و شجاع بود که در محافل آموزشی به عنوان نماینده دانشآموزان دیگر در مباحث مختلف شرکت و سخنرانی میکرد. بعد از پایان دوران مدرسه به کالج خصوصی کِلِیرمونت مککِنا در کالیفرنیا رفت و مدرسه کارشناسی خودش را از آنجا دریافت کرد. اما دغدغههای او درباره شایستگیها و حقوق افراد باعث شد راه مدرسه حقوق کلمبیا را در پیش بگیرد و در نهایت مدرک موسوم به جِیدِی خودش را از آنجا بگیرد که در واقع یک مدرک دکترای حرفهای و تخصصی عالی در رشته حقوق به حساب میآید. پس تعجبی نداشت که او بعد از فارغالتحصیلی به عنوان یک وکیل و حقوقدان مشغول به کار شود. جولی سوییت اولین روزهای کار حرفهای خودش را در شرکت حقوقی کراواث، سوانیاند مور (Cravath, Swaine & Moore) گذراند؛ یک شرکت رده بالای حقوقی که در نیویورک و لندن دفتر دارد و به عنوان یکی از معروفترین شرکتهای حقوقی در آمریکا شناخته میشود. این شرکت اما بیشتر به خاطر تخصصش در پیگیری امور و دادخواهیهای مربوط به خرید و ادغامهای شرکتها و بنگاههای تجاری مشهور است. سوییت به مدت هفده سال در این شرکت فعالیت کرد و در ده سال آخر یکی از شرکای اصلی آن بود تا عنوان نُهمین زنی را بدست بیاورد که توانسته بود به جایگاه شریک در این شرکت برسد. او در این شغل روی امور مربوط به تامین مالی، خریدها و ادغامها و مشاوره عمومی، متمرکز بود و کار میکرد.
یک مدیر خاص و قدرتمند
در سال ۲۰۱۰ اما جولی سوییت به دنبال کسب تجربههای تازه راهی شرکت بزرگ اکسنچر شد؛ شرکتی بینالمللی و فعال در زمینه ارایه خدمات حرفهای فناوری، مشاوره اطلاعاتی و مدیریتی، برونسپاری فرآیندهای تجاری و امنیت سایبری. این شرکت که یکی از بزرگترین شرکتهای مشاورهای جهان محسوب میشود، ابتدا سوییت را در سمت مشاور عمومی استخدام کرد. او در پنج سال اول حضورش در اکسنچر در سمتهای مختلف دیگری از جمله دفتردار و مدیر ارشد انطباق فعالیت کرد. سپس در سال ۲۰۱۵ به سمت مدیرعامل کسبوکار اکسنچر در آمریکای شمالی رسید که بزرگترین بازار این شرکت از نظر جغرافیایی به حساب میآید. جولی سوییت که در کنار «پییر نَنتِرم» مدیرعامل وقت اکسنچر به توسعه استراتژیهای مربوط به خرید و ادغام کمک میکرد، از همان ماههای اول ورودش به این شرکت، به عضویت کمیته مدیریت جهانی درآمد. بالاخره در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ هیات مدیره شرکت اکسنچر اعلام کرد که جولی سوییت را به عنوان اولین زن به سمت مدیرعاملی این شرکت برگزیده است. سوییت در زمان تصدی این سمت، یکی از بیستوهفت زنی بود که مدیریت یکی از شرکتهای حاضر در فهرست شاخص اساندپی ۵۰۰ را بر عهده گرفته و پانزدهمین مدیرعامل زن فهرست پانصد شرکت برتر جهانی مجله فورچون به حساب میآمد.
سوییت علاوه بر کار در شرکت اسکنچر، یکی از اعضای هیات مدیره شرکت کَتَلیست (Catalyst) است که در زمینه تسریع فرآیند پذیرش زنان در فضای کاری فعالیت میکند. او همچنین رئیس کمیته تکنولوژی شرکت Business Roundtable، عضو هیات اجرایی مرکز مطالعات استراتژی و بینالملل بنیاد افراد ناتوان مَریات و البته عضو شورای تجارت بینالملل مجمع جهانی اقتصاد است.
صدای رسای زنان
برابری و ایجاد تنوع قومی و جنسیتی همیشه برای جولی سوییت یک اولویت بوده است. او در زمان تصدی سمت مدیرعاملی شرکت اکسنچر اعلام کرد که ایجاد برابری جنسیتی کامل در میان کارمندان این شرکت تا سال ۲۰۲۵، یکی از مهمترین اهدافش خواهد بود. در آن زمان ۴۲ درصد از کارمندان اکسنچر را زنان تشکیل میدادند. سوییت یکی از مشکلات برای رسیدن به عدالت جنسیتی در فضای کار را نداشتن مهارتهای برابر میداند و به این دلیل یکی از حامیان سفت و سخت جنبش ملی کارآموزی در آمریکا است. در همین راستا، او یکی از شرکتکنندگان و سخنرانان اجلاس «قوانین جدید» بود که توسط روزنامه نیویورک تایمز برگزار شد و در آن رهبران تجاری، سیاسی و فرهنگی به دنبال یافتن راههایی برای حل مشکلات مربوط به حضور زنان در فضای کار، هماندیشی کردند. جولی سوییت در حاشیه این اجلاس گفت: «فرهنگ برابر به همه کمک میکند و یک بازی بیفایده نیست.»
جولی سوییت در همان سالی که به مدیرعامل شرکت اکسنچر رسید، از طرف روزنامه نیویورک تایمز به عنوان یکی از قدرتمندترین زنان حاضر در شرکتهای آمریکایی معرفی شد. او در سالهای ۲۰۱۶.۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در فهرست مجله فورچون از قدرتمندترین زنان جهان قرار گرفت و در فهرست سال ۲۰۲۱ مجله فوربس از این زنان، جایگاه دهم را به خودش اختصاص داد. او با «چاد کِریگتون سوییت» ازدواج کرده است که در جریان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، رئیس ستاد انتخاباتی «تد کروز» نامزد حزب جمهوریخواه بود. آنها دو دختر دارند و در شهر بِتِزدا در ایالت مریلند زندگی میکنند.
بیست پست آخر نیم رخ
- جاش واردل؛ مبدع بازی آنلاین و پرطرفدار وردل
- دمت موتلو؛ یک کارآفرین جسور
- الیزابت چرچیل؛ در جستجوی ارتباطات مدرن
- جولی سوییت؛ پرچمدار عدالت
- آدام نیومن؛ زخمخوردهی جاهطلبیها
- لیزا جکسون؛ سفیر اپل در حفاظت از محیط زیست
- امی هود؛ برگ برنده غول نرمافزاری جهان
- آیچا اِوِنز؛ ملکهی صنعت خودروهای خودران
- روث پورات؛ مهره کلیدی گوگل
- گویین شاتول؛ ستارهی صنعت فضانوردی
- سفرا کتز؛ در ستایش تجربهگرایی
- رید هستینگز؛ ایدهپرداز صنعت سرگرمی مدرن
- لیزا سو، یکی از بهترین مدیران صنعت نیمهرسانا
- کاتالین کاریکو؛ مبدع اولین واکسن کووید-19
- سوزان وجسیکی؛ قدرتمندترین زن در اینترنت
- الیزابت هولمز؛ ظهور و سقوط یک امپراطوری
- پت جلسینگر؛ ناخدای جدید اینتل
- ملانی پرکینز؛ ثروتمندترین زن جوان کارآفرین
- جنسن هوآنگ؛ یک مدیر هدفمند
- ویتالیک بوترین؛ خالق اتریوم
افزودن نظر